PRIMARIA BALDOVINESTI

Istoric

Este atestata documentar din 1390. Satul Baldovinesti era un sat de mosneni unde aveau proprietatea si boierii Baldovini. Numele satului vine de la logofatul Baldovin care intre anii 1390 – 1415 se gasea ca mare demnitar in sfatul lui Mircea cel Batran. Incepand cu secolul al 19-lea stirile despre boierii din Baldovinesti se inmultesc, fiind amintiti in numeroase hrisoave, documente legate de hotarnicia mosiilor Parsani, Vartina, Brosteni, ale Manastirii Calui si in procesul cu Brancovenii pentru mosie.

Comuna Baldovinesti are in componenta trei sate: Baldovinesti, Pietris, si Gubandu. Este asezata in partea de nord – vest a judetului Olt, la o distanta de 32 km fata de municipiul Slatina si 5 km de orasul Bals in zona de trecere dintre Platforma Oltetului in Campia Caracalului.

Relieful este de deal si campie si este strabatut de paraul Gearmatalui. Clima este de tip temperat continentala, iernile fiind aspre iar verile uscate, datorita valurilor de aer uscat existente. Temperatura medie anuala este de 10.8 grade Celsius.

Comuna are o suprafata agricola de 1531 ha teren agricol din care 1207 ha teren agricol, 172 ha pasuni, 85 ha fanete, 30 ha vii si 37 ha livezi. Dintre culturile agricole ponderea cea mai mare o detine graul si porumbul. Fondul forestier al comunei este reprezentat de 473 ha de padure, din care 7 ha proprietate privata. O importanta deosebita la nivelul comunei o reprezinta cresterea animalelor, ponderea fiind cresterea ovinelor si bovinelor.

Com. Baldovinesti - Olt

Skip to content